Waarom koopt men schadeautos?

Geplaatst op

Als je een liefhebber van Ford bent, dan koop je uiteraard het liefst een nieuwe Ford. Toch zijn er veel mensen die voor schadeautos kiezen. Waarom zijn deze auto’s zo in trek, ondanks dat ze schade hebben opgelopen? Dat heeft voornamelijk te maken met de prijs van de auto’s. Schadeautos zijn aanzienlijk goedkoper dan auto’s zonder schade. Wie een beetje handig is en de auto weer op kan knappen, heeft hier dus veel profijt van. Daarnaast worden schadeauto´s ook vaak gekocht om de onderdelen te hergebruiken. Heb je bijvoorbeeld een oudere Ford met versleten onderdelen? Dan kun je eens kijken of er geen schadeauto´s zijn waar je de onderdelen uit kunt halen.

Het aantal kilometers van de schadeauto´s varieert

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook een nieuwe auto kan flinke schade oplopen tijdens een ongeluk en daarom als schadeauto verkocht worden. Zo zijn er ook schadeautos te koop die nog geen 50.000 kilometer gelopen hebben. Als je in staat bent om een van deze auto’s weer op te knappen, dan kan dit je ontzettend veel geld schelen. Ook de hoeveelheid schade kan overigens ontzettend variëren. Soms is er slechts sprake van één deuk en in andere gevallen is er echt flinke schade.

Houd er wel rekening mee dat het geen nieuwe auto is

Als je een schadeauto koopt, is het wel van belang dat je er rekening mee houdt dat het geen nieuwe auto is. De auto heeft waarschijnlijk gebreken en dat wordt zelfs vermeld bij de verkoop van de auto. Daarom heb je ook niet dezelfde garantie als met een nieuwe auto. De prijs is echter ook veel voordeliger. Het kan dus zeer aantrekkelijk zijn om een schadeauto aan te schaffen, maar houd er ook rekening mee dat het een projectje zal zijn. Niet altijd kun je met deze auto’s ook meteen de weg op. Je moet daarom wel handig zijn of bereid zijn om te investeren als je een schadeauto koopt.

Heb je interesse in een schadeauto? Dan is het goed om te weten dat er ook veel schadeautos van het merk Ford te verkrijgen zijn. Zo kun je dus een auto van jouw favoriete merk kopen, zonder dat je hier erg veel voor betaald.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs voor nieuws over Ford

Contactgegevens

Via info @ ford-eindhoven.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden