Hoe houd je je Ford mooi?

Geplaatst op

Je auto, het is een prachtig ding. Tevens is het een kostbaar object. Naast dat het je van A naar B brengt, kan er ook emotionele waarde achter schuilen. Hoe dan ook, je wil je auto heel houden; dat staat vast. Dit kun je bijvoorbeeld doen met velgbescherming, maar er zijn nog vele andere manieren. In deze blog bespreken we er twee, waaronder de velgbescherming. 

Velgbescherming

Een van de beste manieren om de velgen van je auto te beschermen tegen stoepranden of dergelijke objecten, is het monteren van velgbescherming. Velgbeschermers zijn een geweldig product om de velgen te beschermen tegen beschadiging en tegelijkertijd het algemene uiterlijk van je auto aan te vullen. Deze producten zijn eenvoudig te installeren en de installatie van de velgbescherming neemt weinig tijd in beslag. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren om bij het uiterlijk van je auto te matchen, en kunnen meer overkomen als een gewone accessoire in plaats van een eenvoudige beschermende maatregel. Een ander voordeel van velgbescherming is dat je ze gemakkelijk kunt verwijderen wanneer dat nodig is, hetzij om de beschermer of het wiel schoon te maken, of om het wiel en de band te vervangen. Je kunt ze na afloop net zo gemakkelijk weer bevestigen wanneer je ze weer wil gebruiken.

Rijstijl

Naast de velgbescherming kun je met je rijstijl ook een hoop schade voorkomen. Zo kan plotseling remmen over een korte afstand en vooral bij hoge snelheden ertoe leiden dat je remschijven kromtrekken door oververhitting en dat je remblokken wegslijten. Geleidelijker remmen kun je bereiken door bijvoorbeeld minder dicht op voorgangers te zitten zodat je meer tijd hebt om te anticiperen. 

 

Daarnaast kan het verkeerd verwarmen van de motor een veel voorkomend probleem in de winter zijn, hier gaat velgbescherming ondanks de geweldige werking, je helaas niet bij helpen. Als je auto bij koud weer problemen heeft met starten, komt dat vaak doordat de motorolie dikker is geworden en de motor niet meer volledig kan smeren. Je auto laten draaien kan aanvoelen als de manier om hem op te warmen, maar een mengsel van brandstof en lucht dat de motor binnenkomt, kan na verloop van tijd schade veroorzaken. Langzaam rijden aan het begin van je reis kan helpen de olie op te warmen en de motoronderdelen te smeren zonder al te veel schade aan te richten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs voor nieuws over Ford

Contactgegevens

Via info @ ford-eindhoven.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden