Een auto importeren kent veel voordelen

Geplaatst op

Een auto importeren doe je gemakkelijk. Het is iets wat veel mensen de laatste jaren hebben ontdekt. In deze blog willen we je graag er meer over vertellen, want het is mogelijk om te besparen en mooie auto´s naar Nederland te halen. Dan ga je zeker inzien waarom het importeren van een auto een klus is die je misschien ook wel zou willen uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. 

Zorg voor volledige papieren

Soms nemen mensen onvolledige documenten mee naar huis wanneer ze een auto importeren. Het is belangrijk dat een kentekenbewijs compleet is. Kijk zeker of het VIN op het kentekenbewijs gelijk is aan het VIN in de auto. Ook is het belangrijk om te vragen om alle papieren die normaliter met een auto komen op te vragen bij de verkoper. Zo is er bijvoorbeeld het zogenaamde APK-rapport. Daarin zie je zaken over de technische staat van een auto. 

Weet wat de technische staat is van de auto

Wanneer jezelf niet heel veel verstand hebt van autotechniek is het sowieso goed om een expert om hulp te vragen. Dat kan heel goed een werknemer van je vaste garage zijn. Zo op het blote oog kan het voor een leek relatief moeilijk zijn om vast te stellen of een auto in een goede conditie is. Het is belangrijk om je niet blind te staren op de uiterlijkheden van een auto. Kijk ook vooral eens onder de motorkap. 

Vraag om het bonnetje

Ook is het belangrijk om een bon (al dan niet handgeschreven) te vragen als bewijs van de aankoop. Als er na de aankoop aan de auto dingen mis zouden zijn, dan kun je op het aankoopbewijs terugvallen. Ook goed om eerst de verschillende afspraken en regelingen rond de garantie van de auto heldere te hebben voordat je tot de verkoop overgaat. 

Bijkomende kosten

Het kan zo zijn dat je een auto met schade koopt. Dan is het belangrijk om te weten dat je in Nederland dan de auto moet laten keuren. En daar zijn kosten aan verbonden. Daarna gaat er enige tijd overheen voordat je een kentekenbewijs krijgt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs voor nieuws over Ford

Contactgegevens

Via info @ ford-eindhoven.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden